Novosti
19.03.2021.

Recept protiv stresa - bojanke za odrasle!

Jeste li znali da bojenje ima naučno dokazani antistres efekat?!

Bojanke su dugo vremena bile rezervisane isključivo za djecu. Prve bojanke namijenjene odraslima se na tržištu pojavljuju 2012. godine, i vrlo brzo postaju popularne. Ono što je počelo kao čudna razbibriga, postalo je trend rasprostranjen po cijelom svijetu, o čemu svjedoči broj bojanki za odrasle, koje su našle svoj put do vrhova top lista internacionalnih bestselera.

Za bojenje bojanke za odrasle u odnosu na bojenje bojanke za djecu potrebna je veća koncentracija i više vremena, a ono što ih razlikuje jesu detaljniji i kompleksniji motivi. Najčešći motivi bojanki za odrasle su mandale, priroda i životinje. Izbor bojanki za odrasle na tržištu je veliki, gotovo da nema knjižare koja ih nema u svom asortimanu proizvoda, a na raspolaganju Vam je i mnoštvo online bojanki.

Postavlja se pitanje zašto su bojanke za odrasle postale tako popularne?

Odgovor je dala struka - psihologija: bojenje stvara opuštajući efekat, smirenost i stimuliše moždane zone povezane sa motoričkim sposobnostima, čulima i kreativnošću. Bojanke za odrasle pomažu nam da istražimo sami sebe i svoje osjećaje, da se lakše nosimo sa stresom i doprinose smanjenju nivoa anksioznosti.

Najbolja stvar koju možete uraditi za sebe i smanjiti stres jeste bojenje bojanke za odrasle, jer se na taj način čvrsto vežete za sadašnji trenutak i ne mislite o onom što je bilo ili što će biti.

Probudite dijete i malog umjetnika u sebi, izaberite svoju bojanku i uživajte!

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

31.
Aug.
2021.
Novosti
"Velika pobjeda ostvaruje se u one rane, jutarnje sate kad niko ne gleda i dok svi ostali spavaju.”
15.
Aug.
2021.
Novosti
I ako niste stavili glavu u korice te knjige, ništa vam ne stoji na putu da budete nečija ruža, budete nečiji Mali princ.
01.
Aug.
2021.
Novosti
„A ko je nad ruševinama svog života tražio truli smisao, patio zbog nečeg naizgled besmislenog, preživljavao naizgled lude stvari, a tajno se, u...
05.
May.
2021.
Novosti
Italijani imaju Karizija, Norvežani Nesbea, Amerikanci Kobena, a mi? Kod nas se rađaju sjajni autori trilera koji zavređuju istu, možda i veću pažnju zbog je...
27.
Apr.
2021.
Novosti
„Uvek stižemo tamo gde nas očekuju.“
20.
Apr.
2021.
Novosti
''Misao je bila sledeća: čitav život mi se sastojao od pomrčine i dubina, ali ja sama nisam deo te mračne vode. Ja sam stvorenje u njoj.''
12.
Apr.
2021.
Novosti
Prikaz romana Dragoslava Mihailovića.
05.
Apr.
2021.
Novosti
Upečatljiv, očaravajući i podsticajan roman inspirisan istinitom pričom o grupi lopova koji su izveli najspektakularnije pljačke svih vremena.
19.
Mar.
2021.
Novosti
...zaštitna maska je postala sastavni dio garderobera svih nas.
18.
Mar.
2021.
Novosti
Bilo da se slikanjem bavite iz hobija, ili je to Vaša profesija, neizbježno pitanje je izbora odgovarajućeg pribora!