Novosti
19.03.2021.

Recept protiv stresa - bojanke za odrasle!

Jeste li znali da bojenje ima naučno dokazani antistres efekat?!

Bojanke su dugo vremena bile rezervisane isključivo za djecu. Prve bojanke namijenjene odraslima se na tržištu pojavljuju 2012. godine, i vrlo brzo postaju popularne. Ono što je počelo kao čudna razbibriga, postalo je trend rasprostranjen po cijelom svijetu, o čemu svjedoči broj bojanki za odrasle, koje su našle svoj put do vrhova top lista internacionalnih bestselera.

Za bojenje bojanke za odrasle u odnosu na bojenje bojanke za djecu potrebna je veća koncentracija i više vremena, a ono što ih razlikuje jesu detaljniji i kompleksniji motivi. Najčešći motivi bojanki za odrasle su mandale, priroda i životinje. Izbor bojanki za odrasle na tržištu je veliki, gotovo da nema knjižare koja ih nema u svom asortimanu proizvoda, a na raspolaganju Vam je i mnoštvo online bojanki.

Postavlja se pitanje zašto su bojanke za odrasle postale tako popularne?

Odgovor je dala struka - psihologija: bojenje stvara opuštajući efekat, smirenost i stimuliše moždane zone povezane sa motoričkim sposobnostima, čulima i kreativnošću. Bojanke za odrasle pomažu nam da istražimo sami sebe i svoje osjećaje, da se lakše nosimo sa stresom i doprinose smanjenju nivoa anksioznosti.

Najbolja stvar koju možete uraditi za sebe i smanjiti stres jeste bojenje bojanke za odrasle, jer se na taj način čvrsto vežete za sadašnji trenutak i ne mislite o onom što je bilo ili što će biti.

Probudite dijete i malog umjetnika u sebi, izaberite svoju bojanku i uživajte!

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

22.
Jul.
2022.
Novosti
Zašto u zadnje vrijeme biram knjige,koje me dotaknu,a to ni sama ne znam. Trudim se ići im u susret.
08.
Jul.
2022.
Novosti
Knjiga koja mi je otkrila mene tako što mi je otkrila druge. Zar nije čudesno?
22.
Jun.
2022.
Novosti
Kako znate da je neka knjiga dobra? Tako što je ponovo pročitate godinama kasnije i iznova se zaljubite u nju, tako što svaki novi put kad...
10.
Jun.
2022.
Novosti
Džoni je krenuo u rat, autora Daltona Trumba, jedno je od najgenijalnijih, a najužasnijih dijela koje sam ikada pročitala i o kojima sam razmišljala.
25.
May.
2022.
Novosti
Kompanija Sladaboni iz Banja Luke deveti put u samom vrhu!
12.
May.
2022.
Novosti
Shvatila sam koliko sreće imam samo zato što sam rođena tu gdje jesam. U disfunkcionalnoj zemlji u kojoj, ipak, imam osnovna ljudska prava.
27.
Apr.
2022.
Novosti
Cijeli svoj život mjerim po pročitanim knjigama.
14.
Apr.
2022.
Novosti
Ne postoji književno djelo koje će nekom promijeniti život ili dati recept za sreću, ali ponekad pročitano ostavi takav trag u nama, da danima nakon čitanja ...
07.
Apr.
2022.
Novosti
Postoji nešto magično u tome kako samo sa par stranica čovjek može da pobjegne u drugi svijet,da osjeti radost,tugu,da se osjeća manje usamljen u najt...
31.
Mar.
2022.
Novosti
Nešto se krilo iza tih plavih korica i zvalo samo mene. Možda zvuči pretjerano, gutala sam stranice tako proždrljivo, gladna sljedećih, pronalazila se...