O nama

SLADABONI D.O.O. osnovano 1993. godine, sa osnovnom djelatnošću trgovine na veliko auto dijelovima (veleprodaja i maloprodaja akumulatora,..) i u  toj oblasti se razvijalo do 2000. godine, kad se počinje baviti i trgovinom na malo i veliko knjigama , kancelarijskim i školskim materijalom. Sada ima svoju mrežu maloprodajnih objekata "Knjižara Kultura"u svim većim gradovima u BiH- Banja Luka, Sarajevo, Tuzla i Bijeljina.

Od malog preduzeća koje je počelo da radi veletrgovinu prerasta u trgovačko preduzeće sa prepoznatljivim imenom na području BiH, zahvaljujući povjerenju kupaca koje su stegli svojom tačnošću , preciznošću i disciplini kako radnoj tako i financijskoj, postaje i dio velike TOYOTA korporacije 2004.godine.

Koristeći svoja znanja i stečeno povjerenje iz ranijeg poslovanja došli smo do pet nagrada najboljeg iz prodaje u porodici Toyota BiH.

Od 2018. za potrebe naših klijenata smo proširili dijelatnost na RENT-A-CAR sa širokim izborom najnovijih TOYOTA vozila gdje osiguravamo kvalitetnu i cijenovno pristupačnu uslugu  bilo kada i u svakoj situaciji .

Uslugu smo proširili i na dugoročno iznajmljivanje putem FLEET rant a cara za sva fizička i pravna lica.

Savremeni način života i poslovanja zahtjeva i brzu uslugu, te smo se prilagodili zahtjevima naših klijenata obezbijedivši  i BRZI SERVIS.

Naš moto je pružiti kupcu kompletnu uslugu u svim oblastima djelovanja.